Profesija: bibliotekars


Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Jauns konkurss
Publicēts 18. janvārī, 2008.
Pirmdien 21. janvārī sāksies interneta konkurss "Dodies uz savu bibliotēku un laimē datoru!", kuru kopīgi rīko LURSOFT IT un valsts aģentūra "Kultūras informācijas sistēmas".

 Mēneša laikā līdz 22.februārim piecās kārtās tiks noskaidrots veiklākais un prasmīgākais informācijas meklētājs LURSOFT laikrakstu datu bāzē, kurš saņems balvu - portatīvo datoru. Līdztekus atbilžu meklēšanai būs jābalso par labāko, atsaucīgāko un profesionālāko bibliotekāru, kurš saņems ceļazīmi uz Aleksandrijas bibliotēku. Konkursa norise tiks atspoguļota Latvijas Radio 1 raidījumā "Kultūras Rondo" katru pirmdienu plkst. 11.30.
Konkurss tiek rīkots, lai vēstītu sabiedrībai par jaunajām, plašajām iespējām, ko šobrīd piedāvā publiskās bibliotēkas, un. lai rosinātu lasītājus mūsdienu tehnoloģijas bibliotēkās izmantot ne tikai izklaidei, bet arī informācijas meklēšanai un zināšanu papildināšanai. „Ļoti svarīgs ir tieši bibliotekāra darbs. No viņa iniciatīvas, vēlmes pašam mācīties un jaunās zināšanas nodot tālāk atkarīgs tas, cik aktīvi būs lasītāji konkrētajā bibliotēkā, izmantojot jaunos resursus savam darbam un izglītībai. Lai bibliotekārus šajā procesā  iesaistītu aktīvāk, esam gatavi piešķirt patiesi vērtīgu un interesantu balvu tam, kuru lasītāji novērtēs kā visatbilstošāko jaunajai izpratnei par bibliotekāra misiju,” stāsta LURSOFT IT informācijas nodaļas vadītājs Ģirts ĶĒBERS.
Jautājumi katru pirmdienu tiks publicēti konkursa mājas lapā www.news.lv/konkurss, un atbildes būs jāiesūta ar  e-pasta starpniecību. Lai piedalītos konkursā, noteikti jādodas uz bibliotēku, jo, iesūtot atbildes, būs jānorāda bibliotēkai piešķirtais LURSOFT sistēmas lietotāja ID numurs. Konkursa laikā visām bibliotēkām tiks piešķirta bezmaksas pieeja LURSOFT laikrakstu datu bāzei.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: